2017

In 2017 wordt samenwerking opgestart met Buurkracht. We zetten een werkwijze op die besparingsmaatregelen organiseert voor de Kronenbergers. Mede-inwoners hebben de kwaliteitscriteria ten aanzien van de bedrijven bepaald en de uiteindelijke bedrijven geselecteerd voor zonnepanelen, isolatie en warmtepompen.

In samenwerking met Enexis (netbeheerder) en Enpuls (netbedrijf) is een zogenaamd Aardgasloos atelier georganiseerd. Elk lid van EnergieKronenberg is gevraagd iemand mee te brengen. Dat is goed gelukt. Met cijfers en mogelijke technieken is verkend hoe Kronenberg tot aardgasloos kan komen.

November 2017: Het College van B&W, de gemeenteraad en het managementteam van de gemeente Horst aan de Maas kregen lucht van het voornemenin Kronenberg om energieneutraal te worden. In november 2017 zijn ze bijgepraat over onze vorderingen en uitdagingen.

December 2017: De werkgroepen presenteren de bedrijvenselectie voor het aanbieden van collectieve acties voor zonnepanelen, isolatie, warmtepomp en led-verlichting aan het bestuur.

Winter 2017-2018: We maken infraroodopnames bij meer dan 60 huishoudens in Kronenberg. Hiermee kregen we een duidelijk beeld of en hoe een woning geïsoleerd was. We gaven onze bevindingen ook door aan de huiseigenaren.