Deze winter hebben we verschillende interessante informatieavonden op het programma staan. Zo kunnen we jou beter informeren over verschillende duurzame maatregelen. En kun jij bepalen of het iets voor jou is.
Afgelopen 28 november 2024: informatieavond met experts
Op 28 november 2024 stond de tweede informatieavond op het programma. Hier sprak Martin Mooren over energiecontracten. Want wat is wijsheid met zo’n ruime keuze uit verschillende contracten? Hoe zit een energiecontract in elkaar? En wat zijn de voor- en nadelen van een dynamisch energiecontract? Als onafhankelijk adviseur legde Martin het haarfijn uit.
Daarnaast kwam John Wismans van CMS aan het woord over verschillende onderwerpen: hoe gaat het nu verder met de salderingsregeling? Wat gaan de stroomleveranciers doen? Is de thuisbatterij een interessante optie? En is het toch wijs om zonnepanelen te nemen? Kortom: John legde alles uit over de mogelijkheden rondom zonnepanelen en opslag.
Ten slotte kwam dorpsgenoot Johan Koning aan het woord. Hij regelde helemaal zelf een eigen accuopslagsysteem met bijbehorende monitoring bvoor zijn woning.
Meer leren over slim energiegebruik en duurzaamheidsmaatregelen, zoals een warmtepomp?
Er komt steeds meer kijken bij het slim managen van je energieverbruik. Zonnepanelen, een dynamisch energiecontract, het elektrisch opladen van je auto, energieopslag en een warmtepomp. Genoeg reden om je eens te verdiepen in slimme energiemanagementsystemen en verduurzamingstools, zoals een warmtepomp. Kom jij naar onze informatieavonden op 9 januari of 27 maart?
Informatieavond 9 januari 2025: is een warmtepomp iets voor jou?
Ben je op zoek naar een duurzaam alternatief voor je huidige verwarming? Dan is een warmtepomp misschien wel de oplossing! Een warmtepomp vervangt een traditionele verwarming op aardgas en maakt gebruik van lucht, de bodem of grondwater om je huis te verwarmen – of zelfs te verkoelen.
Voor bijna ieder huis is er een geschikte warmtepomp, of je nu kiest voor een lucht-waterwarmtepomp of een bodemwarmtepomp. Wil je ontdekken welke warmtepomp het beste bij jouw woning past? En of jouw woning klaar is voor een hybride warmtepomp? Kom dan naar onze informatieavond en ontdek de mogelijkheden, voordelen en kosten. Een expert staat klaar om al je vragen te beantwoorden, te adviseren en om je te helpen de beste keuze te maken.
Met een warmtepomp geniet je van verschillende voordelen:
- Geen gaskosten: je bespaart direct op je energierekening.
- Lagere CO2-uitstoot: een milieuvriendelijke keuze.
- Dubbele functie: verwarming én verkoeling.
- Lage onderhoudskosten: fijn voor je portemonnee.
- Constante temperatuur: een warmtepomp zorgt ervoor dat je woning altijd een fijne temperatuur heeft.
- Subsidies beschikbaar: je kunt subsidie krijgen voor je warmtepomp; een betaalbare investering, dus.
- Hoger energielabel: met een warmtepomp krijgt je huis een beter energielabel: dit kan de waarde verhogen!
De informatieavond is op 9 januari om 19:30 uur in de Torrekoel. Samen ontdekken of jouw huis klaar is voor een warmtepomp? We zien je de 9e!
Informatieavond 27 maart 2025: hoe kan in mijn energie slimmer managen?
Wist je dat je meer energie verbruikt dan je denkt? Er zijn namelijk allerlei kleine gewoontes en apparaten in huis die, zonder dat we het doorhebben, ons energieverbruik flink opdrijven. Denk alleen al aan alle apparaten in huis die in de stand-by modus staan, verlichting die onnodig aanstaat of het opladen van je elektrische auto. We geven je drie tips om slimmer om te gaan met je energieverbruik:
- Voorkom sluipgebruik: in huis staan veel zogenaamde sluipverbruikers. Denk aan je televisie computer of opladers die altijd in het stopcontact zitten. Ook als je ze niet gebruikt, verbruiken ze energie. Denk ook aan je verlichting: gebruik je nog steeds een energieslurpende gloeilamp? Of vergeet je wel eens de lampen uit te doen als je weggaat? Wanneer je hierop let, maak je al een groot verschil in je verbruik!
- Zorg voor betere isolatie: je huis beter isoleren zonder te verbouwen? Dat is makkelijker dan je denkt! Zorg bijvoorbeeld voor tochtstrips bij de ramen en deuren om kou buiten te houden. Ook kun je radiatorfolie achter je verwarming plaatsen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk warmte naar buiten verdwijnt. Deze kleine aanpassingen zorgen voor een groot verschil in huis.
- Gebruik een slimme thermostaat: soms stoken we intensief, zonder dat we daar erg in hebben. Je vergeet de verwarming uit te draaien als je weggaat of laat deze de hele nacht loeien. Met een slimme thermostaat stel je een automatisch programma in, dat uitgaat als je niet thuis bent. Zo voorkom je onnodig energieverbruik.
Kom je naar de informatieavond over het slimmer managen van je energieverbruik op donderdag 27 maart om 19:30 uur in de Torrekoel? Een expert vertelt je er alles over!