EnergieKronenberg organiseert van zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 mei de eerste Energieke Week in Kronenberg. Deze week staat helemaal in het teken van duurzaamheid met een Duurzame Huizenroute, een schoolactiviteit, een symposium voor bedrijven en als spetterende afsluiter de Eerste Energieke Dorpsquiz voor alle inwoners van Kronenberg. Hieronder vind je het programma.

Zaterdag 7 mei

Duurzame Huizenroute in Kronenberg
Ben je ook benieuwd hoe je dorpsgenoten hun huis verduurzaamd hebben? Tijdens de Duurzame Huizenroute laten inwoners van Kronenberg hun verduurzaamde huis aan je zien.

Locatie
13.30- 13.45 uur   info en start duurzame huizenroute vanuit de Torrekoel
14.00 -16.00 uur   in kleine groepjes worden de gastadressen per fiets bezocht
16.00 uur              terug in de Torrekoel en afsluiting met een kop koffie

Aanmelden:     info@energiekronenberg.nl

Dinsdag 10 mei

EnergieKronenberg op de Kroevert – Wat is jouw ecologische schoenmaat?
Op 10 mei geeft Energie Kronenberg een les op basisschool de Kroevert aan de kinderen van groep 5 t/m 8 over duurzame energie. Zo gaan we onder andere samen de ecologische schoenmaat van de kinderen meten. 

Locatie: de Kroevert

Woensdag 11 mei

Kennis- en inspiratiebijeenkomst voor bedrijven (alleen genodigden)
Acht Noord Limburgse gemeenten en Techniek Nederland organiseren het symposium Nieuwe Energie voor iedereen in de Installatiebranche voor genodigden. Tijdens dit symposium verzorgt EnergieKronenberg een van de workshops

Tijd: 16.00-19.30 uur
Locatie: Equestrian Centre Peelbergen

 Zaterdag 14 mei

Eerste Energieke Dorpsquiz Kronenberg: een  quiz waar iedere Kronenberger aan mee kan doen
Sta jij niet dagelijks stil bij energie en duurzaamheid, maar vind je het leuk om je kennis op dit gebied te testen? Doe dan mee met de eerste Energieke Dorpsquiz Kronenberg en maak kans op een voucher van 500, 250 of 125 euro om jouw huis te verduurzamen! Inwoners van Kronenberg gaan deze avond de strijd met elkaar en het zogenaamde Energie Panel aan. Je kunt ‘live’ meedoen in de Torrekoel of lekker thuis vanaf de bank via onze livestream en je telefoon. Na afloop worden de winnaars bekend gemaakt en is er een gezellige borrel met hapjes bij de Torrekoel. De Dorpsquiz wordt muzikaal voor, in de pauze en na afloop tijdens de afterparty opgeluisterd met live muziek van Sidewinder uit ons eigen Kronenberg.

Tijd: vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie:  de Torrekoel en online

Aanmelden: Live meedoen vanuit de Torrekoel? Meld je aan via info@energiekronenberg.nl of het aanmeldstrookje achterop het magazine. Online meedoen? Dan vind je de aanmeldlink op 14 mei op deze website. poster energieke week