Ben je van plan om binnen 10 jaar te verhuizen? Vraag dan nu nog snel het oude energielabel aan voor een veel lagere prijs! Minister Ollongren wil namelijk vanaf 1 januari 2021 een nieuw energielabel invoeren. Dat label kost gemiddeld 190 euro. Op dit moment kost een energielabel nog tussen de 7,50 euro en 10 euro. Zo’n energielabel is geldig voor 10 jaar, ook als volgend jaar een nieuw label wordt ingevoerd. 

Wat is een energielabel?

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig is of niet. Een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus ook beter voor het milieu. Een label A is het meest zuinig, G het minst. Een energiezuinig huis heeft bijvoorbeeld goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen.

Als je je huis verkoopt, dan moet je aan de koper laten zien welk energielabel jouw woning heeft. Doe je dat niet, dan kun je een boete krijgen.

Het nieuwe energielabel

Vanaf 1 januari 2021 verandert de regelgeving rondom het energielabel. De grootste verandering is dat er een energiedeskundige langskomt om het label op te stellen. Daardoor wordt het label ook duurder. Gemiddeld wordt het label zo’n 25x duurder! In de huidige regel je het label via een online aanvraag. De gegevens worden op afstand gecontroleerd door een deskundige.

Hier kun je jouw energielabel aanvragen: www.energielabelvoorwoningen.nl