Stichting EnergieKronenberg zet zich samen met de inwoners, bedrijven en organisaties van Kronenberg in voor een duurzame samenleving. In 2014 stelden we onszelf een heel ambitieus doel: een energieneutraal Kronenberg in 2030.

Stichting EnergieKronenberg zet zich samen met de inwoners, bedrijven en organisaties van Kronenberg in voor een duurzame samenleving. In 2014 stelden we onszelf een heel ambitieus doel: een energieneutraal Kronenberg in 2030.

EnergieKronenberg organiseert op Zondag 3 februari
een informatiedag voor alle inwoners van Kronenberg.
Vrije inloop van 11:00 tot 14:00 uur.

flyer informatieavond 190203

 

Werkgroep EnergieKronenberg

Kronenberg, december 2017
Stook jij ook nog voor de mussen?

Beste dorpsgenoot,

Heb je het al gehoord? Wij, een aantal dorpsgenoten uit Kronenberg, willen samen energie (en geld) besparen. In januari organiseren we een warmtebeeldwandeling en achtereenvolgens een informatieavond collectief verduurzamen op donderdag 25 januari in De Torrekoel om 19.30 uur. Kom je ook?

Waarom een warmtebeeld?

Uiteindelijk verdwijnt 100% van de warmte in huis naar buiten. Via de voordeur, ramen, kieren, ventilatie, de muren, vloeren en het dak. Bij een goed geïsoleerd huis verdwijnt de warmte minder snel en hoef je dus minder energie te gebruiken om je huis ‘op temperatuur’ te houden. Als je je inschrijft voor een gratis warmtebeeld, dan komen we bij je woning langs en maken we een foto. Op die foto zie je waar warmte lekt en waar het voor jou nodig is om iets aan te pakken.

Wil jij ook een gratis warmtebeeld van je woning?

Ga naar buurkracht.nl/kronenberg, ga naar buurtacties in mijn buurt en meld je aan voor 1 januari, dan nemen wij contact met je op en plannen we je in op de route. Of doe een briefje in de brievenbus van de Torrekoel o.v.v. warmtebeeld. We hebben nodig: naam, adres en email adres, want je krijgt het warmtebeeld digitaal.

25 januari informatieavond collectief verduurzamen 19.30 uur in De Torrekoel.

In de afgelopen periode zij er vier werkgroepen gevormd die zich verdiept hebben in diverse mogelijkheden om energie te besparen. Zo is er een werkgroep- isolatie, zonnecollectoren, warmtepompen en LED verlichting. Zij hebben diverse bedrijven op deze gebieden benaderd en offertes opgevraagd. De uitkomsten hiervan delen zij graag op 25 januari met jullie. Ben je geïnteresseerd naar aanleiding van deze informatie? Op deze avond kun je je ook al aanmelden. Na de carnaval, in februari worden de geselecteerde bedrijven uitgenodigd om zich te presenteren en kun jij een definitieve keuze maken.

Samen geld besparen en met elkaar op weg naar een energieneutraal Kronenberg in 2030.
Doe je mee? Tot 25 januari!

Met energieke groet,
Piet Selen, Ger Janssen, Wim van Enckevort, Piet Janssen, Lambert Mertens, Marcel Sijbers, Rick Thijssen, Jac Reinders, Peter Appeldoorn, Huub Vousten, Mart Selen en Hans Kuypers.

 

Eerste bijeenkomst Kronenberg Energie neutraal druk bezocht.
Ook u kunt nog mee doen.

Bijna 60 geïnteresseerden bezochten de bijeenkomst over ‘ Kronenberg energieneutraal’ op 15 mei in de Torrekoel.
Waar gaat dat over: de werkgroep EnergieKronenberg van de Dorpsraad , heeft als doel gesteld om in Kronenberg in 2030 ‘Energieneutraal’ te zijn, dat wil zeggen dat Kronenberg dan evenveel duurzame energie opwekt, als er gebruikt wordt.

Maar dat kan alleen als er veel minder energie gebruikt wordt. Het idee hierachter is dat we van alle energie, die we nu verbruiken, we 50% moeten besparen, dan kunnen we de andere 50% invullen met duurzame energie. Dus het hele verhaal begint met besparen en isoleren.En daar ging deze avond over.

Bob Vostermans (wethouder wonen) legt uit dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat van de gemeente en dat initiatieven van bewoners erg gesteund en gewaardeerd worden. De gemeente geeft diverse subsidies, o.a. voor starters en voor mensen die een nieuw huis willen bouwen zonder gasaansluiting.

Patricia Vinclair vertelt dat de organisatie Buurkracht gratis buurten ondersteunt in het samen isolatie, samen dubbel glas en samen zonnepanelen kopen. Het idee erachter is dat je op deze manier korting krijgt en niets zelf hoeft uit te zoeken. Dat doet Buurkracht in samenwerking met enkele actieve buurtgenoten. Dus kwalitatief goede producten, voor minder geld en met minder rompsloop. En het terugverdienen begint meteen.

Wilt u ook meedoen ?

Meld u aan op buurkracht.nl/kronenberg , download onderstaand aanmeld formulier, vul het in en stuur het terug naar secretariaat@dorpsraadkronenberg.nl, of lever het in bij de Torrekoel.

   Aanmeld formulier 

 

Doe mee!

Meld je alvast (vrijblijvend) aan op buurkracht.nl/kronenberg en bekijk je persoonlijke pagina’s. Je kunt dan ook meteen aangeven of je naar de dorpsbijeenkomst komt en vindt er tips die niets kosten en direct resultaat opleveren. Mail ons gerust via secretariaat@dorpsraadkronenberg.nl als je meer informatie wilt of vragen hebt.
We zien je graag op 15 mei!

 

 

Kronenberg in 2030 Energieneutraal?

De werkgroep EnergieKronenberg van de Dorpsraad organiseert een informatieavond.

Energie besparen loont!
Kom en doe ook mee!

Voor alle inwoners van en bedrijven uit Kronenberg.
Wat kun jij besparen en hoe ontvang je daarin een goed advies?

Maandag 15 mei

19.30 – 21.30 uur, De Torrekoel

Op deze avond presenteren we u:

– Buurkrachtdorp Kronenberg, samen aan de slag met besparingsmaatregelen
– Kronenbergers vertellen zelf hoe ze al comfortabeler en duurzamer wonen en werken
– Bedrijvencoöperatie Zamen uit Horst aan de Maas presenteert een voorbeeld energieadvies van een woning uit Kronenberg

Let op: op deze avond zijn 2 energieadviezen te winnen t.w.v. € 450 elk, plus enkele leuke andere duurzame prijsjes.

Woonlasten omlaag en comfort omhoog, dat wil jij toch ook?
Kom 15 mei kijken en luisteren hoe jij dat ook kunt en doe mee!

 
 
 

 

 

Uitnodiging Kronenberg, mei 2017

Wil jij ook een lagere energierekening, meer comfort en een beter millieu?  
 
Beste dorpsgenoot,

Energie besparen en zelf duurzame energie opwekken is goed voor onze portemonnee. Voor het milieu. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Maar als we er samen de schouders onder zetten, met het hele dorp, dan kan het echt. Wij, inwoners van Kronenberg, gaan graag de uitdaging aan en willen in ons dorp energie besparen en opwekken door gezamenlijk acties te organiseren. We worden daarbij geholpen door Buurkracht en Zamen. Doe jij ook mee?

Dorpsbijeenkomst
We vertellen je graag over onze plannen tijdens een dorpsbijeenkomst op maandag 15 mei in De Torrekoel. Wil jij ook een aardgasvrij Kronenberg? Of samen energie besparen? Of gewoon weten wat er allemaal mogelijk is? Schrijf de datum in je agenda.

Maandag 15 mei om 19.30 uur De Torrekoel (Meerweg 11)

Programma

Iedereen komt aan het woord. Wij over onze plannen. Buurkracht over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. En Zamen presenteert zich en laat zien wat energieadvies van hen inhoudt. En wie wint er het energieadvies ter waarde van €450,-? Jij? Werkgroepleden komen aan het woord en vertellen wat verschillende Kronenbergers zelf al aan verduurzaming hebben gedaan. En jij kunt al je vragen stellen. Als je wilt. Want iedereen is van harte uitgenodigd om mee te denken en te discussiëren. Dit is een project van ons allemaal.

Samen besparen loont
Hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. En samen weten we meer en is het makkelijk. Door samen op te trekken wordt de moeite gehalveerd en het succes verdubbeld! Al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten en dorpen (bijna 200!) hebben hun energierekening zien dalen. We beslissen trouwens samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.

Doe mee!

Meld je alvast (vrijblijvend) aan op buurkracht.nl/kronenberg en bekijk je persoonlijke pagina’s. Je kunt dan ook meteen aangeven of je naar de dorpsbijeenkomst komt en vindt er tips die niets kosten en direct resultaat opleveren. Mail ons gerust via secretariaat@dorpsraadkronenberg.nl als je meer informatie wilt of vragen hebt. We zien je graag op 15 mei!

Energieke groet van werkgroep EnergieKronenberg van de Dorpsraad,
Piet Selen, Ger Janssen, Wim van Enckevort, Piet Janssen, Lambert Mertens, Marcel Sijbers, Rick Thijssen