Jeu Philipsen is in de Torrestraat druk bezig met het verduurzamen van zijn woning. Hij heeft onlangs zijn kruipruimte laten isoleren én is zelf aan de slag met het isoleren van zijn dak. Energiecoach Hans heeft hem op weg geholpen.

Deuren goed dichthouden, verwarming een paar graden lager zetten en overdag de lampen uit. Allemaal praktische en toegankelijke bespaartips die Jeu hebben geholpen om nog bewuster te leven. Maar ook als het gaat om het verduurzamen van zijn woning is hij goed op weg.

“Mijn hele woning is voorzien van een tegelvloer. En dat wordt gewoon erg snel koud. In de zomer is dat lekker, maar in de winter heb je het al koud zat. Daarom heb ik mijn kruipruimte laten isoleren met speciale noppenfolie.” Jeu merkt heel goed dat zijn kruipruimte is geïsoleerd. “Het scheelt enorm veel in stookkosten.”

Zelf aan de slag!

Naast zijn kruipruimte heeft Jeu ook zijn dak geïsoleerd. En dat heeft hij helemaal zelf opgepakt. “Ik doe heel veel zelf. Dat bespaart geld en waarom zou ik het een ander laten doen als ik het zelf kan? Met een beetje uitleg kom je al een heel eind. Ik heb een dakdekker in de familie en die heeft me verteld wat ik het beste kon doen.”

“Het is veel werk, maar ik hoop het voor de winter klaar te hebben. Het isolatiemateriaal heb ik al geplaatst. Nu is het een kwestie van alles afplakken en panlatten tegen de kepertjes maken. Zo ontstaat er tussenruimte en kan ik er platen tegenaan maken, zodat het mooi is afgewerkt. ”Wanneer dit allemaal klaar is, heeft Jeu alweer een nieuw project voor ogen. “Er komen dit jaar nog nieuwe pannen op het dak. Dat ga ik niet zelf doen, maar de dakdekker uit mijn familie. Deze dakpannen zijn nog duurzamer dan mijn vorige en gaan nog langer mee.”

Verduurzamen met hulp van onze energiecoach Hans

Zelf steekt Jeu graag zijn handen uit zijn mouwen, maar voordat dat kan, moet je wel weten wat er allemaal mogelijk is. En daarvoor heeft hij de hulp van energiecoach Hans van EnergieKronenberg ingeschakeld. “Hij heeft mij heel goed geholpen met het besparen op energie. Naast het indienen van de subsidie-aanvraag heeft Hans er ook voor gezorgd dat ik bewuster ben gaan leven. Ik raad iedereen een energiecoach aan!”