In mei organiseerde EnergieKronenberg de Energieke Week. Met een Duurzame Huizenroute, gastles op de Kroevert, symposium én een Dorpsquiz stond het thema Energie helemaal centraal in Kronenberg.

DUURZAME HUIZENROUTE – 7 MEI

De vijftien deelnemers aan deze eerste duurzame huizenroute in Kronenberg bezochten op de fiets drie huizen in het dorp. Daar kregen ze uitleg over de maatregelen die deze dorpsgenoten al hadden genomen en mogelijk nog van plan waren om hun huizen zo duurzaam mogelijk te maken. Interessant, leerzaam en gezellig waren na afloop de reacties en dus voor herhaling vatbaar.

GASTLES OP DE KROEVERT – 10 MEI

EnergieKronenberg verzorgde de les ‘Wat is jouw ecologische schoenmaat?’. Met een mooie presentatie gingen de leerlingen in gesprek over duurzaamheid en konden ze hun eigen ecologische voetafdruk bepalen. Na afloop kregen alle 55 leerlingen een deelnamecertificaat op naam en zonnebloemzaadjes mee naar huis. Na de vakantie was het Giel Driessen die de prijs voor de hoogste zonnebloem won.

SYMPOSIUM NIEUWE ENERGIE – 11 MEI

 

De acht Noord-Limburgse gemeenten en Techniek Nederland organiseerden samen het symposium Nieuwe Energie: een kennis- en inspiratiebijeenkomst voor bedrijven in de installatiebranche. Ook EnergieKronenberg was een van de deelnemers die een workshop verzorgden op Peelbergen Equestrian Centre. Een leerzame bijeenkomst met veel informatie, waar ook de uitdagingen en problemen op het gebied van de energietransitie in de sector werden gedeeld.

ENERGIEKE DORPSQUIZ KRONENBERG – 14 MEI

Alle inwoners van Kronenberg konden meedoen aan deze quiz: in de Torrekoel of gewoon thuis op de bank. De quiz werd gepresenteerd door Jessie Vullings en Ben Timmers. Samen met het panel op het podium moesten alle deelnemers vragen beantwoorden in vijf thema’s. Winnaar werd uiteindelijk Dennis van de Goor, die met de hoofdprijs van 500 euro naar huis ging.