Tijdelijk krijg je extra subsidie op je isolatiemaatregelen. Als je twee of meer isolatiemaatregelen neemt, kon je al in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding van de kosten (ongeveer 20%). Om woningeigenaren in deze onzekere tijden een extra duwtje in de rug te geven om hun huis te verduurzamen, doet het kabinet daar tot en met 31 december een schepje bovenop en kan je vergoeding oplopen tot zo’n 30%.

Welke isolatiemaatregelen worden mogelijk vergoed?

Onder de subsidieregeling vallen dak-, spouwmuur, gevel- (binnen of buiten), vloer- en bodemisolatie. Ook hoogrendementsglas – HR++-glas of triple glas – doen mee. De maatregelen die je neemt, moeten wel voldoen aan minimale isolatiewaarden en een minimaal aantal vierkante meter.

Aan welke voorwaarden moet je nog meer voldoen?

Je komt pas in aanmerking als je subsidie aanvraagt voor een huis dat op jouw naam staat en dat je zelf bewoont. Het moet ook om een bestaande woning gaan. Verder krijg je hooguit één keer subsidie, dus als je meer dan twee maatregelen neemt, is het slim als je in één keer voor allemaal een aanvraag indient. Je aanvraag kan je pas indienen als de maatregelen al genomen zijn. En zelf klussen is er niet bij als je subsidie wil; de maatregelen moeten worden uitgevoerd door een bedrijf.

Kijk hier voor alle voorwaarden.

Ook subsidie voor extra maatregelen

Als je voldoet aan de voorwaarden voor SEEH, kan je meteen ook subsidie krijgen voor een aantal aanvullende maatregelen. Bijvoorbeeld een isolerende buitendeur (€ 80,- per m2), een CO2-gestuurd ventilatiesysteem (20 procent van de kosten tot een maximum van €800,-), het waterzijdig inregelen van je verwarmingssysteem (€60,-), of een slimme thermostaat € 100).

Lees hier meer over de subsidieregeling: subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH).