Ga je binnenkort verbouwen of ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is om je energierekening te verlagen? Het Duurzaam Bouwloket staat klaar voor iedereen uit Kronenberg om al deze vragen te beantwoorden. Op de website vind je informatie over allerlei duurzame maatregelen en subsidies, maar je kunt ook bellen met de experts van het loket. Laat je verrassen over alles wat je nog niet weet van verduurzaming: nieuwe technieken en dalende prijzen zorgen ervoor dat er veel meer mogelijk is dan je denkt.

Het bouwloket biedt niet alleen algemene informatie over het verduurzamen van je woning, maar geeft ook specifiek advies passend bij jouw situatie. Dat doe je via de woningscan die je op de website kunt vinden. Door je gegevens in te voeren, krijg je een advies met prijsindicatie, zodat je weet waar je kunt beginnen met verduurzamen!

Wist je dat… verduurzamen in de vorm van spouwmuurisolatie al geld oplevert na 2-3 jaar?

Genoeg kennis voor bijna half Nederland

Het Duurzaam Bouwloket is een van de partijen die heeft meegewerkt aan het Klimaatakkoord. Het bedrijf verzorgt de loketfunctie voor 130 gemeenten in Nederland, waaronder Horst aan de Maas en beschikt over gecertificeerde adviseurs die je kosteloos alles kunnen vertellen over verduurzaming. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat elke gemeente in Nederland heeft een energieloket heeft, en het Duurzaam Bouwloket vervult die rol voor Horst aan de Maas.

Niet alleen inwoners, maar ook ondernemers uit Kronenberg kunnen kosteloos terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Want verduurzamen is niet alleen interessant voor huurders en huiseigenaren, maar ook voor ondernemers met kantoren. Vanaf 2023 moeten kantoren in Nederland verplicht minstens het energielabel C hebben, en daar kan het Duurzaam Bouwloket jouw bedrijf mee helpen.

 Verduurzamen levert geld op

Bij verduurzamen denken veel mensen vooral aan zonnepanelen. Dat is natuurlijk een goede eerste stap, maar het Duurzaam Bouwloket laat zien dat er veel meer mogelijk is. Het aanleggen van zonnepanelen op je woning heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar, die al veel korter is dan vroeger.

Volgende week beginnen?

Lijkt het je ook wat om te beginnen met het verduurzamen van je woning of ben je al goed op weg en wil je de laatste stappen zetten? Neem dan eens contact op met het Duurzaam Bouwloket via 072 743 39 56, of neem een kijkje op de site: www.duurzaambouwloket.nl.

Sjoerd Theeuwen, beleidsmedewerker Energietransitie bij de gemeente Horst aan de Maas geeft alvast wat kleine tips, waarmee je vandaag al kunt beginnen:

  • Stap over op LED-lampen
  • Breng tochtstrips aan bij je deuren, zodat je geen kostbare warmte verliest in de winter
  • Installeer deurdrangers, zodat buitendeuren nooit meer per ongeluk open blijven staan
  • Neem een waterbesparende douchekop
  • Zet de verwarming in de winter een graadje minder warm, van bijvoorbeeld 21 graden naar 20. Het lijkt een klein verschil, maar het scheelt al veel op de energierekening.

 

Het Bouwloket geeft niet alleen antwoord op al je duurzaamheidsvragen, maar geeft je ook inzicht in de kosten van verduurzaming. Je kunt terecht voor bijvoorbeeld:

• Algemene informatie over het verduurzamen van je huis

• Woningspecifiek advies met een online woningscan

• Informatie over subsidieregelingen en leningen om de verduurzaming te financieren

• Telefonisch advies

• Advies over energiebesparing in en rondom je huis

• Het levensloopbestendig maken van je woning

• Advies over zonnepanelen

• Een offertemodule: Het Duurzaam Bouwloket werkt samen met allerlei lokale bedrijven in en rondom Kronenberg. Het loket controleert of de bedrijven betrouwbaar zijn en kwaliteit leveren, waardoor je altijd met een veilig bedrijf in zee gaat

• Het loket helpt je ook met het vergelijken van offertes, zodat je de juiste keuze kunt maken.

 

De ervaring van Henk Roodbeen

Drie jaar geleden ging Henk Roodbeen (zie foto) naar een informatieavond van het Duurzaam Bouwloket. Hij wilde zijn huis verduurzamen en deed tijdens die avond inspiratie op. Nu liggen er zonnepanelen op zijn huis en is hij overgestapt op ledverlichting. “Het Duurzaam Bouwloket heeft drie jaar geleden een warmtescan gemaakt van ons huis. Zo konden we precies zien waar er nog winst te behalen viel. Naar aanleiding van die scan en de informatieavond heb ik toen alle lampen vervangen door ledverlichting en ben ik meer gaan nadenken over hoe we kunnen bijdragen aan het milieu.”

“We hebben uiteindelijk voor zonnepanelen gekozen. Vrienden van ons hadden goede ervaringen met het bedrijf Jacobs Solar, dus gingen wij er ook voor. Zonnepanelen leggen is één van de mogelijkheden om een verschil te maken. Een windmolen in je tuin zetten gaat lastig, maar zonnepanelen zijn een makkelijkere optie.

Het Duurzaam Bouwloket doet heel goed werk: ze zijn professioneel opgezet en geven goede raad. Ze hebben de tools om je inzicht te geven in duurzaamheid die je zelf niet hebt. Ik zou hen dus zeker aanraden!”