Ken je onze koplopersgroep nog? Dat zijn de 25 huishoudens in Kronenberg die zich in maart 2021 hebben gemeld als zogenaamde ‘koploper’ in het verduurzamen van hun woning. We vertellen je hoe het met deze groep gaat.

Vorig jaar konden alle koplopers gebruikmaken van een sterk gesubsidieerd Energiemaatwerkadvies: een EPA-rapportage, gemaakt door een energieadviseur. Met deze informatie konden de huishoudens zelf aan de slag met verduurzamen.

En hoe gaat het nu?

Onlangs hebben we alle huishoudens nog eens gebeld. We vroegen hen wat ze allemaal verduurzaamd hebben en wat ze daarvan geleerd hebben. En natuurlijk welke feedback ze voor ons hebben. Je vindt alle resultaten op onze website. In het kort: het advies was vrij technisch, daarom hebben we inmiddels ook andere tools gezocht en gevonden. En natuurlijk zijn er nu onze eigen energiecoaches voor gratis en toegankelijk advies. De helft van de koplopersgroep heeft inmiddels duurzame maatregelen genomen. Het overgrote deel is dus in beweging!

Koplopers warmtepomp

Dit voorjaar kwamen acht huishoudens in de Torrekoel bijeen om informatie uit te wisselen over de warmtepomp met onafhankelijk expert Erik Nijssen. Deze huishoudens hebben sindsdien niet stilgezeten: vijf van de acht huishoudens krijgen een warmtepomp. EnergieKronenberg verzamelt de ervaringen met de aanschaf en het gebruik van de warmtepomp, zodat we er met zijn allen van kunnen leren!