Wil je jouw huis of bedrijf verduurzamen? Dan zijn er gelukkig allerlei subsidie- en financieringsmogelijkheden. Dit zijn de belangrijkste subsidies op een rijtje. 

ISDE-SUBSIDIE

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Ben je eigenaar én bewoner van je huis?
Dan kun je gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Je kunt subsidie krijgen voor het isoleren van je spouwmuren, gevel, dak, zolder- of vlieringvloer, vloer of bodem en voor isolerend glas/isolerende deuren.
Ook voor een (hybride) warmtepomp en een zonneboiler kun je subsidie krijgen.

Meer info en voorwaarden? Kijk op: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) (rvo.nl)

ENERGIEBESPAARLENING

Nationaal Warmtefonds

Wil je je woning verduurzamen (als eigenaarbewoner)? Dan kun je een vrijblijvende aanvraag doen voor een Energiebespaarlening bij het Warmtefonds. Bij een verzamelinkomen van € 45.014 is de rente van de lening 0%.

Meer info en voorwaarden? Kijk op: Energiebespaarlening voor particulieren – Warmtefonds

DUURZAAM THUIS LENING

Provincie Limburg

Ga je energiebesparende maatregelen nemen, duurzame energiebronnen gebruiken of je woning levensloopbestendig maken? Dan kun je een Duurzaam Thuis Lening aanvragen bij provincie Limburg.

Meer info en voorwaarden? Kijk op: Duurzaam Thuis Limburg – Laat de zon je rekening betalen

COLLECTIEVE INKOOPACTIE WONINGISOLATIE

Gemeente Horst aan de Maas

Wil je jouw woning beter isoleren? Dan kun je gebruikmaken van de inkoopactie voor woningisolatie van gemeente Horst aan de
Maas. Zij hebben een inkoopactie samengesteld metregionale bedrijven voor isolerend glas, dakisolatie (binnenzijde), bodemisolatie, vloerisolatie- en spouwmuurisolatie. De actie loopt tot en met 15 januari 2023.

Meer info en aanmelden? Kijk op: Duurzaam Bouwloket | Horst aan de Maas